Okulumuz - Misyonumuz

Özel Esentepe Anaokulu temellerini mutluluk üzerine inşa eden ve çocukların mutluluğunu her şeyin üstünde tutan bir kurumdur. Çocuklar burada kendilerini güler yüzle karşılayan öğretmenleri nezaretinde güvende olduklarını bilerek nezih bir ortamda eğitim alırlar.

Sevginin ön planda olduğu okulumuzda çocuklar bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan bireyler olmak üzere eğitim alır.  Çocukların ilgi alanları göz önünde bulundurularak yetenekli oldukları alanda becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.

SEVGİ NEDİR?  başlıklı etkinliğimizde öğrencilerimize bu soruyu yönelttiğimizde onlar ‘sevgi annedir, babadır, arkadaştır, paylaşmaktır’ dediler.  Bu cevaplar da bize okulumuzun misyonunun hakkını verdiğini göstermektedir.  Okulumuz öğrencilerini başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlar.  Başarılı oldukları kadar da vatanına, milletine bağlı, bayrak sevgisiyle dolu, anne babasına saygılı, arkadaş canlısı, dürüst, ahlaklı bireyler olarak geleceğe hazırlar.  Okulumuzda değerler eğitimi ile milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmektedir.

Okulumuz veli ile irtibatın çocuğun başarısında çok önemli olduğunu bilir. Bu nedenle sürekli veli ile sıkı diyalog kurulur.  Velimiz de okulumuzun çocuğunu güvenle bırakabileceği yuva sıcaklığında bir ortam olduğunu bilir.

Özel Esentepe Anaokulu yeni kurulan bir okul olmasına rağmen Uşak’da bilinen ve tercih edilen bir kurum olmanın haklı gurunu yaşar.